Weekend weg naar Noord-Holland

Een dagje of weekendje weg in Noord-Holland

Noord-Holland is de perfecte plek om een dagje of weekendje weg te gaan. Het heeft een lange kustlijn met de schoonste stranden, mooie duingebieden, grote bossen en niet te vergeten mooie tulpenvelden in de lente. Naast de mooie natuur heeft Noord-Holland nog veel meer te bieden. Bijvoorbeeld de verschillende mooie steden en dorpjes waar je heerlijk doorheen kan struinen. Perfect dus voor dagje of weekendje weg.

Wandelroutes langs de kust van Noord-Holland

Noord-Holland is het perfecte gebied voor een mooie wandeling. Of je nu op zoek bent naar een wandeling door de duinen of de prachtige stranden die Noord-Holland te bieden heeft, of je liever langs verschillende steden of in het bos wandelt, Noord-Holland heeft een wandelnetwerk voor jong en oud. Zo bestaan er routes met korte of lange afstanden en is het zelfs mogelijk om een meerdaagse wandeltocht te maken.

Fietsen langs de kust van Noord-Holland

Met 1450 kilometer aan fietspaden en veelzijdige natuur en rust is Noord-Holland ideaal om een dagje te gaan fietsen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om helemaal langs de Noord-Hollandse kust te fietsen, maar heeft de provincie ook genoeg bosrijke gebieden of uitgestrekte polders. Naast de mooie natuur is het natuurlijk heerlijk om af en toe van de fiets af te stappen om één van de leuke steden zoals Alkmaar, Egmond aan Zee, Petten, Julianadorp of Den Helder te bezoeken. Ook kan je er voor kiezen om aan het eind van de dag nog lekker op de mooie stranden van Bloemendaal, Callantsoog of Groote Keeten te genieten.  

De stranden van Noord-Holland

Noord-Holland kent meer dan 500 kilometer aan kustlijn met voldoende stranden om een dagje heerlijk uit te waaien of te genieten in één van de vele strandtenten. Ook heeft de provincie maar liefst acht stranden met een blauwe vlag. Dit houdt in dat de stranden schoon en veilig zijn. Dus kies jij voor één van de bekende stranden zoals Bloemendaal aan Zee of Zandvoort of ga je liever voor de rustigere stranden van Petten of Sint-Maartenszee?

De verschillende watersporten in Noord-Holland

Aan de langgerekte kust van Noord-Holland zijn er verschillende plekken waar watersporten gedaan kunnen worden. Een leuk uitje wanneer je een dagje lekker actief wil zijn. Zo zijn er verschillende stranden waar je kan leren surfen, bijvoorbeeld bij Petten. Ook suppen, zeilen, roeien en bodyboarden zijn leuke activiteiten om samen met je familie te doen. Ben je op zoek naar een rustigere activiteit? Huur eens een bootje in bijvoorbeeld Nieuwe Niedorp om gezellig een dagje te gaan varen.

Musea bezoeken in Noord-Holland

Ben je op zoek naar een cultureel uitje of is het een dagje slechter weer, dan is het een leuk idee om een museum in Noord-Holland te bezoeken. Niet alleen in Amsterdam zijn er veel musea, Noord-Holland kent genoeg andere, misschien minder bekende, musea. Zo heb je bijvoorbeeld het Museum Stroomtram in Hoorn, een leuk familie uitje waar je de geschiedenis van de stroomtrein kunt leren. In Alkmaar vind je het Stedelijk Museum Alkmaar, waar de geschiedenis van deze stad wordt gepresenteerd. Vergeet daarnaast het Marine Museum in Den Helder niet, waar je alles kunt leren over de marine en zelfs een kijkje kan nemen in een onderzeeër.