Bungalowpark aan zee

Het Noord-Hollandse kustgebied

De Kop van de provincie Noord-Holland is een authentiek stukje Noord-Holland. Statistisch gezien zijn hier de meeste zonuren, prachtige zandstranden en een gevarieerd binnenland dat bestaat uit drie zeer verschillende kustlijnen: de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer.

Van vers gevangen vis in Den Helder of Den Oever tot West-Friese folklore in marktstad Schagen tot het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Er zijn 115 wandelroutes met een totale lengte van 770 kilometer, maar ook eindeloze fietsroutes door duinen en langs dorpskernen. De kust is maar liefst 30 kilometer lang met stranden speciaal voor families en internationaal bekende kitespots die geweldig zijn voor gezinnen, maar ook internationaal bekende vlieger hotspots.

 

De mooiste stranden van Noord-Holland

Het kustgebied van Noord-Holland staat bekend om zijn mooie stranden. Zo heb je de bekende badplaatsen van Zandvoort en Bloemendaal maar zijn er ook minder bekende en rustigere stranden zoals het strand van Petten en Callantsoog. Daarom zetten wij de mooiste stranden van Noord-Holland op een rijtje voor jou.

Het strand van Zandvoort

Het strand van Zandvoort is een bekende badplaats aan de Nederlandse kust. Binnen een half uur met de trein vanaf Amsterdam sta je op het strand van Zandvoort. Het is een strand dat veel mogelijkheden biedt. Zo telt Zandvoort talloze strandtenten en een boulevard waar verschillende winkeltjes en restaurants gevestigd zijn. Daarnaast zijn er verschillende watersportmogelijkheden maar kan je natuurlijk ook gewoon genieten van liggen op het strand of zwemmen in zee.

Het strand van Bloemendaal

Naast Zandvoort is ook Bloemendaal een populair strand om tijdens de warme dagen maar ook in de winter naartoe te gaan. Er is van alles te doen aan en rondom het strand van Bloemendaal. Zo zijn er hippe strandtenten om te genieten van een cocktail in een loungebar en vele mogelijkheden voor watersporten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om hier te kitesurfen, catamaran te zeilen, surfen en suppen. Hierdoor is het een ideaal strand voor jong en oud.

Het strand van Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is de ideale plek als je op zoek bent naar gezelligheid. Zo heeft deze badplaats een boulevard met een gezellige sfeer en zijn er verschillende strandpaviljoenen waar een hapje of drankje gedaan kan worden. Het strand van Egmond aan zee is goed bereikbaar en loopt zo over in het strand van Bergen aan Zee. Hierdoor is het een ideaal strand voor een lange strandwandeling.

Het strand van Petten

Het strand van Petten is in 2016 helemaal vernieuwd en behoort nu tot een van de mooiste stranden aan de kust van Noord-Holland. Zo zijn het zandstrand en de duinen helemaal vernieuwd. Petten heeft een enorm strand waar het over het algemeen erg rustig is. Hierdoor is het een ideale plek om van de rust en ruimte te genieten. Daarnaast kan je je auto gratis parkeren en kan je in deze omgeving ook erg mooi fietsen.

Het strand van Sint-Maartenszee

Tussen Petten en Callantsoog ligt het strand van Sint-Maartenszee. In de zomer is het er bruisend met vakantiegangers, maar door het ruime en lange strand is er genoeg plek om lekker uit te waaien.  Dus ben je op zoek naar een strand om met je familie erop uit te gaan? Dan is het strand van Sint-Maartenszee een goede optie. In de omgeving kan je lekker wandelen en heb je de mogelijkheid om bij een van de strandtenten te genieten van een drankje of wat te eten.

Callantsoog

De brede en langgerekte stranden van Callantsoog zijn perfect als je wilt genieten van een heerlijke rustige stranddag. Callantsoog heeft een schoon strand met zes strandpaviljoens. Daarnaast kan je hier gemakkelijk gratis parkeren en heeft het een unieke ligging dichtbij het centrum van Callantsoog. Hierdoor sta je daar binnen no-time. Het duingebied en de omgeving van Callantsoog zijn daarnaast de perfecte plek voor een wandeling.

Julianadorp aan Zee

Het strand van Julianadorp aan Zee kent 4 opgangen, ook wel strandslagen genoemd. Als je op zoek bent naar wat gezelligheid, dan zijn de twee middelste strandslagen perfect om een dag aan zee te spenderen. De meest zuidelijke en noordelijke strandslagen zijn een stuk rustiger en hierdoor ideaal wanneer je een dagje wilt genieten van de rust en ruimte die het strand van Julianadorp aan Zee te bieden heeft.