Menu

Sint Maartenszee

Sint Maartenszee is een buurtschap in de gemeente Schagen en vormt samen met haar zusjes Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartensbrug en Sint Maarten een toeristische kern langs de kust, op korte afstand van Callantsoog en Schagen. Als badplaats vervult Sint Maartenszee voornamelijk een toeristische functie. ’s Zomers bruisend en actief, ’s winters is er volop rust.

Sint Maartenszee is een echt vakantiedorpje en bestaat voornamelijk uit vakantiewoningen zoals het Vakantiepark Duinland. Het bekende attractiepark de Goudvis bevindt zich op loopafstand evenals diverse restaurantjes, kofferbakmarkten en braderieën in de zomer. Sint Maartenszee ligt naast het mooie natuurreservaat Het Zwanenwater waar u heerlijk kunt wandelen over de romantische wandelpaden tussen prachtige bomen en duinlandschap. Door het prachtige duingebied wandel je in 10 minuten naar het heerlijk brede strand. Hier zijn twee strandpaviljoens waar je nippend aan een glas rosé van een romantische zonsondergang kunt genieten. Daarnaast kunnen de kinderen heerlijk rondrennen in attractiepark De Goudvis, terwijl de ouders op het nabijgelegen terras van het zonnetje genieten. 

Op de grens met Sint Maartensvlotbrug, waar ook veel campings en bungalowparken gelegen zijn, ligt het bijzondere natuurgebied Het Wildrijk. In het voorjaar is dit natuurgebied bedekt met wilde hyacinten, in het najaar trekken de vele verschillende soorten paddenstoelen veel bekijks. in Sint Maartensvlotbrug bevindt zich sinds april 2012 een nieuwe attractie, belevingspark Fluwel's Tulpenland waar de historie van de tulp wordt uitgebeeld en kan worden beleefd.

Ook Den Helder, Schagen en Alkmaar zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit deze gemeente. Hiermee is de kern Sint Maartenszee, Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartensbrug en Sint Maarten een aantrekkelijke bestemming voor vakantie, recreatie en ontspanning.

Omgeving overzicht

Hulp nodig, of andere vragen?

Tijdens kantooruren ( 9.00 - 17.00 uur, ma t/m za) is ons telefoonteam bereikbaar:

Tel: +31 (0)224 72 33 20

 

 

U kunt ons ook per e-mail uw vraag of opmerking sturen. 

info@vakantiewoningenaandekust.nl

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!