Menu

Petten

Het dorp Petten ligt verscholen achter de duinen en heeft een rijke historie. Nadat een deel van de duinen in 1625 door de zee werd verwoest, is zeewering een groot aandeel in de geschiedenis gaan spelen. Aan het einde van de 18e eeuw werd de Hondsbossche Zeewering aangelegd, een dijk die loopt tot aan Camperduin, ca. 4 kilometer zuidwaarts. Sind kort is deze zeewering totaal vernieuwd tussen Camperduin en Petten ligt nu een iconisch waterwerk; Vóór de bestaande, stenen dijk is met ruim 35 miljoen kuub zand de kustlijn 300 meter zeewaarts opgeschoven en een compleet nieuw duingebied aangelegd. De Pettemer zeewering. In het informatiecentrum 'Kust, Zand tegen Zee' kunt u op een interactieve manier meer te weten komen over Petten en haar strijd tegen de zee. 

Het strand met enkele strandpaviljoens en het nieuw aangelegde panoramaduin ligt op slechts 500 meter loopafstand. Het authentiek centrum van Petten beschikt over de nodige winkeltjes en terrasjes maar is heerlijk rustig en onaangetast door massatoerisme. De kleine dorpskern beschikt over diverse winkeltjes, cafés en restaurantjes en het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor de Pettemer inwoners. In Petten bevindt zich ook nog een mooi stukje bos. 

Petten is een populair dorp voor vooral Duitse toeristen, vanwege de ideale ligging. Strand en zee zijn op loopafstand en in de omgeving zijn prachtige wandel- en fietsroutes. Petten staat daarnaast internationaal bekend als een geweldige locatie voor golfsurfers. 

Omgeving overzicht

Hulp nodig, of andere vragen?

Tijdens kantooruren ( 9.00 - 17.00 uur, ma t/m za) is ons telefoonteam bereikbaar:

Tel: +31 (0)224 72 33 20

 

 

U kunt ons ook per e-mail uw vraag of opmerking sturen. 

info@vakantiewoningenaandekust.nl

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!