Menu

Groote Keeten

Iets ten noorden van Callantsoog ligt het breedste strand van de regio. Het dorpje biedt plaats aan ca. 300 inwoners. Een kleine wandeling door de duinen en je staat op het prachtige strand.

Het kleine kustdorp Groote Keeten ligt ca. 4 kilometer ten noorden van Callantsoog en 10 kilometer ten zuiden van de havenstad Den Helder. Gebouwd op de resten van het overspoelde eiland ’t Oghe, werd het gebied rond 1600 bedijkt en daarmee ontstond een belangrijke basis voor de drooglegging van een aantal polders in de buurt. 

Het dorp is vooral bekend om de rust die het biedt en daarmee is het een uitstekende bestemming voor een ontspannen strandvakantie. Het strand is op loopafstand bereikbaar via een korte weg dwars door de duinen. Hier is ruimte voor zonaanbidders, maar ook de sportievelingen komen hier goed aan hun trekken. Groote Keeten beschikt over een divers aanbod aan vakantieverblijven waaronder luxueuze appartementen aan de voet van de duinen, de Duinerei, Strandleven en Callantsduyne.

In de zomer staat het strand bol van activiteiten, in de winter is het een oase van rust. Wandelaars en fietsers halen hun hart op in de prachtige omgeving van Groote Keeten. In het voorjaar is het dorpje omgeven door kleurrijke bollenvelden. Door de uitstekende ligging zijn steden als Alkmaar, Schagen en Den Helder snel en makkelijk bereikbaar.

Een bijzonder dorpje in de Kop van Noord-Holland, waar de zee het middelpunt vormt.

 

Omgeving overzicht

Hulp nodig, of andere vragen?

Tijdens kantooruren ( 9.00 - 17.00 uur, ma t/m za) is ons telefoonteam bereikbaar:

Tel: +31 (0)224 72 33 20

 

 

U kunt ons ook per e-mail uw vraag of opmerking sturen. 

info@vakantiewoningenaandekust.nl

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!